Szakmai publikációk

Szakmai publikációk

Kódolvasók - Magyar Elektronika

A kódok egyre nagyobb szerepet játszanak a hétköznapi életünkben és az ipari alkalmazásokban egyaránt. Elsődleges feladatuk a termékazonosítás, ami adott esetben a termék gyártás közbeni folyamatának nyomon követését jelenti, illetve a végtermék fontosabb jellemzőinek (gyártó cég, méret, ár stb.) megjelenítését.

Siemens megvilágítási eszközök ipari képfeldolgozáshoz - ElektroNet

A képi látványnak ugyanúgy lehet szerkezete, mint egy kristályrácsnak. A fő feladat tehát az, hogy a kamera által látott képből olyan képet kapjunk, amelyben a lényeges részek jobban láthatóvá válnak, míg a lényegtelenek kiszűrődnek. Ennek egyik módja a megvilágítás olyan módon való megtervezése, hogy a lényeges részeket kiemeljük, míg a lényegteleneket elnyomjuk. A képfeldolgozó kamera megvilágítási és optikai rendszerét nyugodtan nevezhetjük a képfeldolgozó rendszer egyik legfontosabb részének.

Siemens ipari kamerás rendszerek alkalmazási területei - ElektroNet

Az utóbbi évek technológiai fejlődése tette lehetővé olyan eszközök létrehozását, amelyek már elegendő erőforrást szolgáltatnak a képfeldolgozó rendszerek számára. A megfelelő erőforrásháttér utat nyitott a komolyabb matematikai modellek és módszerek alkalmazására, amely egy mai, modern képfeldolgozó rendszert automatikus, érintés- mentes, pontos, gyors, következetes és jól kezelhető mérőrendszerré tesz.

Amivision: Jól látni és láttatni - Világújdonság hazai képviselője

Nagyméretű felületekre, kiváló minőségben nyomtató berendezést és igény szerinti szolgáltatást kínál az ipari képfeldolgozással, jelöléstechnikával foglakozó, negyedszázados szakmai múlttal rendelkező Amivision Kft. A magyar tulajdonban lévő társaság ezúttal angliai partnerének kizárólagos képviselőjeként értékesíti, forgalmazza az egyedülálló nyomtatási technikát képviselõ iKonMac-eszközöket.

A képfeldolgozás alapjai

Az angol nyelvről fordított „image processing”, vagyis képfeldolgozás alatt gyakran egy gyűjtőfogalmat értünk, amely egy kép bármilyen manipulációját foglalja magában. Jelen esetben egy ennél szűkebb szegmens, a kamerák által szolgáltatott képek elemzését értjük alatta.

SIMATIC VS 710 programozása ProVision segítségével

A Simatic VS 710-et kompakt kamerának tervezték. Tervezése- kor a Siemens fő célkitűzése egy valóban használható eszköz létrehozása volt. Segédletünkben a VS 710 programozását mutatjuk be a ProVision segítségével.

Kapcsolat

Amennyiben Ön is szeretné gyártási folyamatait fejleszteni, a gyártás hatékonyságát növelni, vagy csak érdeklődik megoldásaink iránt, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Logo