Vizuális ipari ellenőrzés

Vizuális ipari ellenőrzés

Automatizált, vizuális ipari ellenőrzés számos paraméter különböző kombinációja alapján

PLC-vel vezérelt, automatizált vizuális minőségellenőrzési rendszereink támogatják a gyártásautomatizálást azáltal, hogy a legyártott termékekről a gyártás korábbi szakaszai számára adatot szolgáltatnak. Az ellenőrzött termékek információi alapján finomhangolhatók bizonyos folyamatok, ezáltal csökkentve a további selejt termelést.

Ha a gyártásban bármilyen minőségügyi problémával küzd, a vizuális minőségellenőrzés automatizált megoldást nyújthat a selejt csökkentésére.

Válogatás, ellenőrzés számos paraméter alapján

Válogatás, ellenőrzés számos paraméter alapján

Az automatizált vizuális minőségellenőrző rendszerek feladata többnyire a termékek bizonyos paraméterek alapján történő szétválogatása. A rendszernek folyamatosan döntéseket kell hoznia, hogy a termék megfelel-e a minőségi követelményeknek, vagy selejtnek minősítendő. Gyakran 50-100 paramétert is meg kell vizsgálni a döntés meghozatala előtt. Ezek között vannak egyszerűen vizsgálható paraméterek – méret, jelzés megléte, szín – és bonyolult vizsgálatot igénylők is – például repedések, lyukak, foltok, karcok vizsgálata. Utóbbi mérések bonyolultságát a viszonylagosság meghatározása adja; amíg egy meghatározott méret alatti mikrorepedés például még elfogadhatónak tekinthető, e szint felett azonban selejtnek minősülhet az érintett termék.

Az Amivision rendszerei bonyolult vizsgálatot igénylő paraméterek (pl. repedések) vizsgálatát gyorsan és szubjektivitást nélkülöző, állandó feltételrendszer szerint végzik a gyártási folyamatba integráltan.

Döntés bonyolult logikák alapján

Döntés bonyolult logikák alapján

A folyamat második fázisában a mért paramétereket aggregálva hozza meg a rendszer a döntést valamilyen előre meghatározott logika alapján. Ezek a logikák komplexitásban az egészen egyszerűtől (ha valamelyik paraméter nem megfelelő, akkor a termék selejtnek tekintendő), az egészen bonyolultig terjedhetnek (bizonyos paraméter értékek nem felelnek meg, de mások igen, akkor a termék még elfogadható). Ennek eredménye, hogy minden selejt kiszűrésre kerül, de csak azok a darabok minősülnek selejtnek, amelyek valóban nem tekinthetők elfogadhatónak.

A mért paraméterek között mindig az adott alkalmazásra szabva állítjuk fel a logikai összefüggéseket úgy, hogy a lehető legjobb selejt-arányt és termékminőséget érjük el.

Kapcsolat

Amennyiben Ön is szeretné gyártási folyamatait fejleszteni, a gyártás hatékonyságát növelni, vagy csak érdeklődik megoldásaink iránt, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Logo