Ipari kamerarendszerek, ipari képfeldolgozás

Ipari kamerarendszerek, ipari képfeldolgozás

Ipari kamerarendszerek és képfeldolgozás a tervezéstől az üzemeltetésig

Ipari kamerarendszereink, képfeldolgozó alkalmazással kiváló megoldást jelentenek alkatrészek ellenőrzésére, azonosítására és a termelésben történő irányítási rendszernek megfelelően testre szabhatók. Komplex, ipari minőségű képfeldolgozó rendszereinkben az ipari kamerák legjavát nagysebességű képkészítéssel és képfeldolgozási kapacitással ötvözzük. Az adott ár- és teljesítmény-követelményeknek megfelelően választjuk ki és építjük egyedi ipari kamerarendszereinket.

Az Amivision komplex ipari kamerarendszerei egyetlen mérés elvégzésétől akár 3D szkennelésre is alkalmasak. Mind az eszközt, mind a gyártót az alapján választjuk ki, hogy mennyire erős, robosztus megoldásra, nehezen látható és nagy pontosságú mérésre vagy szükség, amelyek adott esetben túlmutathatnak a 2D gépi látó technológia lehetőségein.

Kiemelt szakterületünk komplex rendszerek tervezése, kivitelezése és telepítése olyan komplex felhasználási célokra, amelyeknél a piacon elérhető standard megoldások már nem bizonyulnak elégségesnek.

Nehezen detektálható, szabad szemmel nem látható repedéseket, felületi eltéréseket infra, UV vagy dombormegvilágítással teszünk láthatóvá.

Nagyfelbontású, üzembiztos ipari kamerák

Nagyfelbontású, üzembiztos ipari kamerák

A vizsgálandó termék és vizsgálandó paraméterek fizikai méretéhez választjuk ki az alkalmazott nagyfelbontású ipari kamerákat és felhasznált optikát. A kamerát és a felbontást az adott feladathoz igazítva kalibráljuk, így kamerarendszereinkkel akár óriási felbontásban is kitűnő képminőség érhető el, amellyel további számítógép által végzett mérések bonyolíthatók.

Igény szerint speciális optikák is csatlakoztathatók, amelyek kijavítják az emberi szem hiányosságait vagy az emberi szem számára elérhetetlen perspektívákból mutatják meg a vizsgálandó darabot.

Az ellenőrizendő paramétereket döntőleg CAD fájlból tanítjuk a kameráknak.

Visszakövethetőség a teljes termelési folyamaton keresztül

Visszakövethetőség a teljes termelési folyamaton keresztül

A fejlett ipari kamerarendszerek ma már elengedhetetlen részei olyan termelési folyamatoknak, melyekben szigorú minőségbiztosítási követelményeknek kell megfelelni. Jó példa erre az autóipar.

Az Amivision ipari kamerarendszerek tökéletesen integrálhatók a termelési folyamatba, ellenőrizhető velük a technológiai sorrend betartása, munkafolyamatok végrehajtása, rögzíthetők a munkadarabhoz kapcsolódó adatok, melyek reklamáció esetén gyorsan visszanyerhetők. Az ipari kamerarendszer rögzíti a vizsgált adatokat, melyek alapján akár azonnal vagy később is elvégezhetünk különböző ellenőrzéseket, elemzéseket, így biztosítja a rendszer a visszakövethetőséget.

Reverse engineering - ipari kamera által készített képből CAD file

Reverse engineering - ipari kamera által készített képből CAD file

Előfordulnak olyan alkalmazások – például egy új termék érkezésekor – amikor nem áll rendelkezésre CAD file. Ezekben az esetekben ipari kamerákkal ún. reverse engineeringgel, azaz fordított mérnöki tevékenységgel létre tudjuk hozni az adott termék CAD modelljét, amely utána tetszőlegesen felhasználható, például kivetíthető az operátornak a forrasztás, ragasztás pontos helye.

A reverse engineering lényege, hogy a valós tárgy dimenzionális méreteit határozza meg a kamera, a pontfelhőből szoftveres megoldással készít egy CAD modellt. A létrejött CAD model a továbbiakban bármilyen CAD programban szerkeszthető

Az intelligens hardver és szoftver adta lehetőségeknek köszönhetően a rendszer biztosítja a digitalizálási alkalmazások terén nyújtott nagy teljesítményt

  • a minőségellenőrzésben,
  • a termékfejlesztésben,
  • Reverse Engineering és
  • Rapid Prototyping feladatokban is.

Így valósul meg a tökéletes adatpontosság és felhasználóbarát működés. Az iparágban elterjedt formátumokba történő exportálás (iges, step, dxf) lehetővé teszi a további feldolgozást más szoftverekkel is.

Támogatás az eszközválasztásban

Támogatás az eszközválasztásban

A számos piacon lévő ipari kamera között igazi kihívás lehet megtalálni az adott feladatra a legmegfelelőbb modellt. Olyan paramétereket és adottságokat kell figyelembe venni, mint például

  • egy területet vagy csak egy sávot vizsgálunk,
  • látható fényben vagy csak UV fényben/szűrőkön keresztül látható a vizsgálandó paraméter,
  • milyen gyorsan haladnak el a vizsgált tárgyak a gyártósoron, mennyi képet kell készíteni másodpercenként,
  • hány érzékelő chipre van szükség, azaz egyszerre hány paraméter vizsgálandó.

Többek között ezeket a szempontokat és még számos speciális, egyéni követelményt figyelembe véve választjuk ki az adott termelési folyamatba megfelelő eszközt, szoftveres megoldást és szükséges számítási kapacitást. Eszközválasztásunkért garanciát vállalunk.

Kapcsolat

Amennyiben Ön is szeretné gyártási folyamatait fejleszteni, a gyártás hatékonyságát növelni, vagy csak érdeklődik megoldásaink iránt, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Logo